Singelloop 2010 in 48min16


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • nov 27, 2022
  • Hardlopen
  •  Gregor
Singelloop 2010 in 48min16

Singelloop 2010 in 48min16

 geplaatst
  • sep 26, 2010

Heerlijke loop gehad en mooie tijd gelopen.

Deel op  


Singelloop 2010 in 48min16

Rekken voor de start..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Rekken voor de start...
(klik voor grote foto)
Een mistige ochtend en een temperatuur van rond de 10gr., redelijke omstandigheden om de Utrechtse Singelloop te lopen. De verwachting is dat het droog blijft, de mist optrekt en er nauwelijks wind zal zijn.

Met de auto naar Utrecht en het laatste stukje op de fiets naar het wedstrijdterrein, dat dit jaar is verlegd, vergroot en ook zoeken is waar wat is geplaatst. Op de site van de singelloop staat het volgende over deze verplaatsing:

Nieuwe start-/finishlocatie Park Lepelenburg

Het parkoers van de Singelloop is aan de traditie van voorgaande jaren aangepast en loopt nu helemaal rond de singels om de oude binnenstad, zoals dat past bij de rijke historie. Start en finish zijn nu bij de Maliesingel en het Lepelenburg. Het parkje nabij het Spoorwegmuseum is ook passend bij die historie. Logistiek gezien ook een verbetering, zo zal blijken. Park Lepelenburg is er voor gemaakt: de Singelloop kan nu doorgroeien. Kende het evenement vorig jaar nog een plafond van zo'n 7000 deelnemers, vanaf nu kan het doorgroeien naar 10.000 atleten en meer.

Hijgend verder, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Hijgend verder
(klik voor grote foto)

Nog even warmlopen en dan richting de dranghekken om het juiste, paarse, startvak te zoeken. Nog even kletsen met een van de andere lopers, horen wat de streeftijd is en ondertussen wachten is op het startschot. Het duurt dan nog bijna 4 minuten voordat ik er overheen ben en mijn stopwatch indruk. Wil weg op 4"45'/km, dat is 47"30' Hier heb ik mijn virtuele loper op ingesteld.

De eerste kilometers gaan soepel en ik zit goed in mijn ritme. Volgens mijn 'haas' zit een 30mtr voor op mijn virtuele loper. Ga iets rustiger lopen om mezelf te sparen voor de latere kilometers. Bij het passeren van de kilometerpunten merk ik wel dat er een verschil is met de kilometersignalen van mijn Garmin 310xt. Niet over nadenken, voet voor voet zetten en doorlopen.

Houd vol, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Houd vol
(klik voor grote foto)

Rond de acht kilometer verschijnt de man met de hamer (kan die niet met pensioen...) en ik moet mezelf ook ertoe zetten geconcentreerd te blijven op mijn loophouding en het lopen, vooruit blijven kijken en mijn voeten juist neer blijven zetten. Het kost moeite en ergens gaat door me heen, 'houd vol, nog 3km'. Probeer me te concentreren op andere lopers en zo de snelheid erin te houden. De afstand tot mijn haas loopt terug van 75mtr naar 30mtr. Nog ruim een km tot de finish.

Moe..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Moe...
(klik voor grote foto)

Langs de kant hoor ik mensen de lopers aanmoedigen en roepen: 'na het spoor zie je de finish, houd vol'. Toch blij dat ik nu niet langs de kant sta. Bij 200mtr staat links een vriend met zijn dochter en moedigen me aan. Iets verderop staat rechts Daisy foto's te maken met de camera die ik haar vanochtend in haar hand drukte. De laatste 100mtr zijn ingegaan. Ik pers er nog een sprint uit naar de finish, nog even volhouden en ik ben er overheen.

Binnen, geen idee van mijn tijd, zoek alleen steun bij een andere loper om niet om te vallen en loop richting de uitreikers van het boek over 60jr Singelloop, terwijl ik mijn Aquarius leegdrink. Als ik weer een beetje bij ben, dan zie ik dat ik 4"43'/km heb gelopen, sneller dan verwacht...

De officiële uitslag, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
De officiële uitslag
(klik voor grote foto)
Ten opzicht van vorig jaar iets gestegen in deze categorie (recreanten).

De gegevens uit mijn Garmin

Uit de beide gegevens valt te lezen dat er een verschil in afstand zit (6,34mijl = 10.21km). Van het parcour waar records op worden gelopen, mag je aannemen dat de afstand klopt.

Moe en Blij, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Moe en Blij
(klik voor grote foto)

De afstand die mijn Garmin geeft is dus blijkbaar onjuist.

In de detailgegevens blijkt dat ik 04:42min/km heb gelopen, dus sneller dan de tijd waar ik op ben weggegaan. Dit zou betekenen dat ik 47min over de 10km heb gedaan, echter doordat er een onnauwkeurigheid van 2% (!) in de Garmin zit geeft de virtuele loper dus ook onjuiste informatie terug over de tijd die je per afstand loopt. In google hier eens op gezocht en dan blijkt deze observatie door een groot aantal gebruikers te zijn gedaan.


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//