Door een ondiep geultje


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 20, 2024
  • Zeilen
  • Logboek
  •  Gregor
Door een ondiep geultje

Door een ondiep geultje

 geplaatst
  • apr 3, 2011

Gewoon lekker zeilen en een nieuw stukje Grevelingen verkennen.

Deel op  


Door een ondiep geultje

Zo langzamerhand begint de boot weer een beetje op orde te raken; kussens liggen erin, hoes van de rolfok gerepareerd en de eerste eieren met spek zijn ook aan boord. Die smaken overal, maar aan boord extra lekker.

Vorige week was niet het meest geweldige weekend en dit weekend, en een week voor de marathon van Rotterdam, is het niet veel beter. Een rustige 10km van gisteren heb ik niet pijnloos kunnen lopen en het langzaamaan dringt het besef door dat deze marathon aan mij voorbij gaat. Iets waar ik behoorlijk van slag van ben; maanden van voorbereiding en vlak voor de haven loopt het schip aan de grond.

De wind is W-NW en varieert tussen de 8knts en 13knts. Mooie richting om richting Veermansplaat te zeilen, niet teveel kruisen, onverwacht bezoek van de bruinvis die een stukje mee zwemt en ondertussen een beetje vingeroefeningen doen met de betekenis van boeien en voorrangsregels.

Ter hoogte van de Veermansplaat is de mogelijkheid om de hoofdvaarweg te volgen, maar vlak boven de plaat is een geul die met prikken is bebakend. Mooie gelegenheid om te proberen of we hier ook langs kunnen. Met een oog op de diepte meter en een oog op de kaartplotter zoeken we onze weg. Op sommige moment niet meer dan 10cm water onder de kiel hebbend. Sportbetonning zou handiger zijn dan de prikken, maar we ronden Veermansplaat zonder aan de grond te lopen.

In 'rustiger' water de gelegenheid om de hoofdleidingen corrosievrij te maken. De aansluitingen op accu en motor zijn (weer) gecorrodeerd en daardoor worden de accu's niet geladen. Iets anders dan zuurvrije vaseline na afloop erop smeren zou ik op dit moment ook niet weten. Eenmaal alles weer aangesloten blijkt na het starten van de motor de accu's weer geladen te worden.

Nog een rondje om de Mosselbank en dan terug de haven in om deze dag met een biertje in de kuip af te sluiten.


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//