Teleurstellende ervaring


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • sep 26, 2022
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Teleurstellende ervaring

Teleurstellende ervaring

 geplaatst
  • jul 28, 2014

Dat een vakantie niet alleen maar leuke ervaringen betreft, mocht ik vandaag ondervinden.

Deel op  


Teleurstellende ervaring

Vakantieweer, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Vakantieweer
(klik voor grote foto)

Het rommelt en dondert met loodgrijze luchten rond ons heen. Een blik op de weerfiles leert dat dat de komende uren zo blijft. We blijven nog een dag hier. Keuze is niet zo makkelijk gezien de gaande weersverandering en de het moment van thuis komen ook in zicht is; we hebben nog 5-6 dagen. We wikken en wegen, maar zijn het aandewindse gestuiter van de afgelopen tijd ook wel een beetje zat en blijven binnen.

Gaandeweg de ochtend klaart het weer beetje bij beetje op en drijft de vraag boven of we toch niet hadden moeten gaan varen. We hebben nog even voordat het tij zich tegen ons gaat keren. Over het algemeen kan ik meer hebben in zo'n situatie, maar of het dan ook een enigszins comfortabele tocht wordt, dat is maar de vraag.

Veel water, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Veel water
(klik voor grote foto)

Rond 14.00u gaan we de sluis door. Zoals verwacht is het hoog aan de wind en de stroom begint zich ook tegen ons te keren. We houden een uurtje vol, maar besluiten dat we hier de komende 30Nm geen zin in hebben en keren om om een nieuwe plek in Eastbourne te zoeken. De vorgie plek was nogal luidruchtig omdat een visser zijn visjes met vers stromend water op peil moest houden, maar de betreffende bakken stromen ook over waardoor er een constante waterval achter de boot klonk. Alles voor een goede nachtrust.

Boodschappen doen en een pint op het terras lijkt een prima alternatief. Helaas wordt de pret ruw verstoord doordat ik erachter kom dat ik op Marktplaats ben opgelicht. Voel me zwaar bedonderd hierdoor, vooral omdat het uitgebreide contact vooraf, beschaamd is. Meteen de bank geïnformeerd en een melding bij Marktplaats gedaan. Benieuwd of ik nog iets van het geld terugzie. Naar mijn idee zou ik tenminste de gegevens moeten krijgen van degene op wiens naam het rekeningnummer staat, als dat om privacyredenen niet wordt tegen gegaan. Hoewel ik van mening ben dat mensen die dit soort fratsen uithalen geen recht meer hebben op privacy. We bestellen nog een biertje.

Gevaren mijlen

Logboek begin737,57 Nm
Logboek eind743,90 Nm
Afgelegde afstand6 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//