Richting huis


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • sep 26, 2022
  • Motor
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Richting huis

Richting huis

 geplaatst
  • aug 29, 2015

Met wisselend weer en nieuwe indrukken huiswaarts.

Deel op  


Richting huis

Woensdag 26 augustus

Een zonnige en winderige dag. Het kanaal kunnen we op het fokje door terwijl we genieten van een espresso. De sluiswachter lijkt op ons te wachten om te schutten. We zijn de enige en dat maakt het tot een ontspanningen schutting. De volgende koffiestop is Veere, ook bij het oud-Hollandse snoepwinkeltje drop te kopen. Een deel van het assortiment is ook bij de supermarkt te koop, maar de entourage maakt het charmant om daar naartoe te gaan.

Helemaal rond, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Helemaal rond
(klik voor grote foto)

Bij een aantrekkende wind vertrekken we richting Kats. De twee riffen van de dagen ervoor kunnen met gemak blijven zitten om op het deels ruimewindse rak met gemak 7knts te lopen. T.h.v Wolphaartsdijk is het kruisen door de smalle geul en motoren we verder richting sluis. Door een binnenvaartschip moeten we allemaal aan lagerwal liggen. Dit terwijl er 20knts wind staat. Door handig gebruik te maken van spring en motor kunnen we eenvoudig vrij komen en wegvaren. Nog een paar mijl te zeilen naar Kats.

Een plek in het rustige Kats is snel gevonden. Eerst de bui maar eens over laten trekken voordat we wat gaan rondkijken, op de haven. Hierna blijkt het goed aangeschreven restaurant, niet verwonderlijk, dicht te zijn. Het wordt koken uit de koelkast om daarna het vervolg van Blue Blood te kijken.

Rust, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Rust
(klik voor grote foto)

Donderdag

Een rustige start om rond het middaguur op de fok te vertrekken richting Zierikzee. De dreigende luchten boven Walcheren schuiven langzaam onze kant uit. Dit gaan we niet droog houden. Tegen de tijd dat we het kanaal naar Zierikzee invaren lijkt de donkere lucht zich te versnellen alsof die wil dat we niet droog aanleggen. Iets voor de voormalige sluis vallen dikke druppels op ons neer. De regen kent geen genade terwijl we bij de eerste haven aanleggen. Eerst bij een aankomstbiertje droog worden.

Gedicht, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Gedicht
(klik voor grote foto)

Eenmaal droog via de havenmeester naar het stadje gewandeld voor boodschappen en bier-met-bitterballen. Hier bleek ik mijn mond niet te kunnen houden toen de serveerster met een tamelijk kapotte broek onze bestelling opnam en ik daar iets over zei. Nog niet wetend dat de eigenaar naast ons zat en blijkbaar hoorde wat ik zei, werd het meisje het volgende moment, waar wij bijzaten, aangesproken om thuis een andere broek te gaan aantrekken om enige tijd later met een keurige broek terug te komen.

Vrijdag

De zonnige ochtend begonnen met hardlopen, beiden een verschillende afstand en voor beiden ging dat heel goed. Ne douchen en ontbijt vertrekken we. De brug draait buiten de bloktijden op vasten momenten. Tijdens het varen ontwikkelt zich in mijn hoofd een sommetje met als uitkomst dat het haalbaar moet zijn, voor mits de brugwachter meewerkt. Dit gevraagd en hij houdt de brug open. Alle wachtende rijdende watersporters die denken "weer wachten op die watersporters". Een heerlijke zeiltocht richting Bruinisse volgt.

Sail, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Sail
(klik voor grote foto)

De vakantie duurt nog tot het einde van dit weekend. Na de schutting bij de Mosselbank voor anker voor een duik en wat luieren. Nu al terug naar Herkingen voelt wel als einde vakantie, we draaien om voor een overnachting in Bruinisse.

Zaterdag

Vroeg wakker, het dauw op de boot gebruiken om haar schoon te maken terwijl er een uitgebreid en smakelijk ontbijt wordt gemaakt van wat er nog aan boord is. Rustig aan terug naar Herkingen, boot aan kant trekken en dan zit het erop.

Op de terugweg een tussenstop in Willemstad om wat ideeën op te doen en ook verrast te worden. Genoeg om over na te denken en te praten. Mooie afsluiting van de gevarieerde vakantie.

Gevaren mijlen

Logboek begin376,37 Nm
Logboek eind413,17 Nm
Afgelegde afstand37 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//