Zonnebadende zeehonden


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • sep 26, 2022
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Zonnebadende zeehonden

Zonnebadende zeehonden

 geplaatst
  • aug 27, 2017

Via een defecte sluis langs de Vondelingeplaat met badende zeehonden naar Wemeldinge.

Deel op  


Zonnebadende zeehonden

Blij meisje, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Blij meisje
(klik voor grote foto)

Na een geslaagd verrassingsfeest doorgereden naar de boot voor een weekje zeilen. Inpakken, o-ringen om het log terug plaatsen, 2 liter water naar buiten gehoosd en daarna met een fles wijn in het clubhuis de EK hockeyfinale dames gekeken. Heel chauvinistisch, wij hebben gewonnen en wel met 3-0.

Zondagochtend veel te vroeg wakker om over het slapen maar niet te praten. Wel mooi op tijd met de dauw op de boot deze van alle vogelpoep en spinnen te ontdoen. Het lijkt wel alsof de spinnen aan het migreren zijn van zoet naar zout. Ontbijten en vervolgens richting sluis om met gunstig getij de Oosterschelde af te stromen. Dit plan gaat niet helemaal op omdat de deuren van de Grevelingensluis weer eens defect zijn. Op de marifoon al een wat hulpeloze sluiswachter die het ook niet meer weet. Het ligt aan beide kanten vol en de deuren gaan sinds vanochtend vroeg niet meer open. Het is inmiddels half 11 en hij heeft geen idee hoelang het nog duurt. Hoog tijd voor een tweede ontsluiting van de Grevelingen.

Zeehonden, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Zeehonden
(klik voor grote foto)

Tegen 12'n mocht de meute in beweging komen. Een vermakelijk proces met de sluiscoaches die het geheel in het gareel houden. Doet een beetje denken aan de duwers in de Japanse treinen. Gelukkig kunnen we mee. Daarna zeilen hijsen en ons door de stroom laten meevoeren. Er staat nauwelijks wind. Geeft ook de gelegenheid om het vooral rustig aan te blijven doen. Het lijf is nog steeds weerbarstig ook al kan al wel steeds meer. Gelukkig hoef ik nu niet aan lijnen te trekken... Volgens de beamanning is er een lijnenslaafje aan boord, tot tevredenheid van de schipper.

Blij meisje, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Blij meisje
(klik voor grote foto)

Tegen de tijd dat we het Brabants Vaarwater passeren is het gedaan met de wind en gaan we op de motor verder langs de Vondelingenplaat. Het stralende weer heeft de zeehonden blijkbaar doen besluiten om het ervan te nemen, een hele kolonie heeft zich op de rand genesteld. We verlaten de geul en kruipen zo dicht als mogelijk naar de Vondelingenplaat. Het is opkomend water, voor het geval het misgaat. Schitterend gezicht al die snoetjes die wat slaperig ons aankijken. Af en toe een zwaaiende poot. Dit trekt de aandacht van meer boten en we zien de zeehonden steeds schuwer gaan kijken. Tijd om door te varen naar Wemeldinge waar we voor het eerst in de binnenhaven mogen afmeren. Mooi op tijd om aan boord de EK-hockeyfinale mannen te kijken. Geen van de naastgelegen uitbaters heeft een tv neergezet. Gelukkig is er de iPad met streaming media. Ook hier winnen wij, met 4-2. De heren hadden het nogal spannend gemaakt door aanvankelijk met 0-2 achter te staan.

 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Week aug17

Gevaren mijlen

Logboek begin65,7 Nm
Logboek eind79,5 Nm
Afgelegde afstand14 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//