Eerste sup-ervaring


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • sep 26, 2022
  • jul 29, 2018
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Eerste sup-ervaring

Eerste sup-ervaring

 geplaatst
  • jul 26, 2018

Heerlijke warme zeildag en vandaag voor het eerst op een sup gestaan en gepeddeld.

Deel op  


Eerste sup-ervaring

In alle warmte opgestaan en een duik genomen; het was best warm vannacht in de boot. Buiten slapen heb ik wel eens geprobeerd, maar is me niet bevallen. Rond ons heen horen we de eerste kinderen en vogels kwetteren. De afgelopen dagen ook veel profijt van de buitendouche die ik vlak voor de vakantie heb ingebouwd. Regelmatig samen op het achterdek voor een koude voetdouche.

Alles in zicht, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Alles in zicht
(klik voor grote foto)

We vertrekken met opkomend tij en zeilen richting Zeelandbrug. Wederom een heel zonnige en warme dag in het verschiet. Na de brug een bezeilde koers richting St. Annaland. Eigenlijk is deze haven wel favoriet als het gaat om als laatste avond doorbrengen van een (korte) vakantie. Hier komen we halverwege de middag aan. Terwijl we bezig zijn het grootzeil op te doeken, dat nu in de windstilte goed gaat, krijgen we bekend bezoek, op een sup onderweg de kreek in van het achterland van St. Annaland.

Eenmaal aangelegd ploffen we op het terras neer; de foerage aan boord, daarvan is de bodem in zicht. Hier raken we aan gesprek met mensen die met hun motorboot vanuit de Bodensee zijn vertrokken. Hebben een hele reis achter de rug met mooie verhalen. Zeker als hij tussendoor vertelt dat hij schipper op de grote vaart is geweest.

Wie verre reizen doet, kan veel verhalen.
Origineel: Wenn jemand eine Reise tut, So kann er was erzählen.
Matthias Claudius, Duits dichter 1740-1815

Borrelplank, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Borrelplank
(klik voor grote foto)

Einde middag, we zitten net met een drankje en nootjes op het achterdek, hebben de foerage tussentijds aangevuld, als Geeske zegt dat ze het water in wil. Ik val bijna van het achterdek en zeg snel dat dat een goed plan is en spring erin. Als we een poosje aan het afkoelen zijn, want is niet grappig meer zo warm, krijgen we bezoek op een sub.

Eerste Sup-ervaring

In het water hangend kletsen we een poosje met elkaar en krijgen daar een koel biertje bij aangereikt. Ik kan niet nalaten ook eens een stukje op een sup te varen. Zonder om te vallen stappen we over. Krijg de tip dat ik ook op mijn knieën kan steunen om te peddelen, maar met alle core-trainingen van de afgelopen maanden, nodig voor herstel, vind ik dat ik het staand ook moet kunnen. En dat lukt.

Balancerend tegen de instabiliteit van een op een surfplank gelijkend board (peddelsurfen), peddel ik door de haven. Dit is echt heel leuk om te doen.

Maansverduistering, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Maansverduistering
(klik voor grote foto)

's Avonds het laatste vakantiemaal in het op de haven gelegen restaurant. Tafel aan het raam met uitermate fijn uitzicht. Deze avond is ons ook een maansverduisting, beter bekend als bloedmaan, beloofd. Het wolkendek van de eerder langstrekkende buien zorgt ervoor dat er ervan af onze plaats geen zicht op is of gaat komen. Artikel over bloedmaan op NU.nl

Gevaren mijlen

Logboek begin864 Nm
Logboek eind883 Nm
Afgelegde afstand19 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//