Fijne zeildag naar Oostende


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 20, 2024
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Fijne zeildag naar Oostende

Fijne zeildag naar Oostende

 geplaatst
  • jul 8, 2018

Vanuit rustig Breskens via een heerlijke zeiltocht naar de onverwachte herrie van Oostende.

Deel op  


Fijne zeildag naar Oostende

Fraaie lucht, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Fraaie lucht
(klik voor grote foto)

De ene richting stralend weer en strak blauwe lucht en de andere richting uit kijken is het bewolkt, mooie gelegenheid voor de een om te gaan hardlopen en de ander de boot te poetsen. De flatsen van diverse vogels en het woestijnzand dat op de boot is neergedaald eraf halen. Op de WSV hadden we een tijdje zo'n nepvogel aan een paal en lijntje, ik weet niet waarom die is weggehaald, maar had wel het idee dat het tegen de aanwezigheid van vogels hielp. Was daar niet alleen in.

Weg naar oneindige, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Weg naar oneindige
(klik voor grote foto)

De zilvermeeuw is een beschermde inheemse diersoort. Net als alle andere vogels die van nature in het wild in Nederland voorkomen zijn zilvermeeuwen beschermd op grond van de Europese Vogelrichtlijn. De bescherming van de zilvermeeuw is in Nederland geregeld in de Wet natuurbescherming. Vogelbescherming: de Zilvermeeuw

De kluslijst was blijkbaar nog niet lang genoeg, want vanochtend liep het water uit de gootsteen niet meer weg. Een beetje te verwachten na de aangroei die ik ben tegengekomen. In zwembroek en met schroevendraaier het water in. De afvoer was inderdaad behoorlijk dicht gegroeid. Na opening voelde ik het warme water van daarvoor eruit lopen.

Twee uur voor LW verrekken we richting Oostende. De wind laat op zich wachten totdat we de kop van Zeeuws Vlaanderen zijn gerond. Met een bakstag windje is het een fantastische zeildag, boot loopt tenminste en het effect van het nieuwe grootzeil is goed merkbaar, zeker bij vlagen gaat de boot niet meteen onder helling, maar loost het de druk veel beter.

Zeilend van Breskens naar Oostende

De aankomst in Oostende is herrievol. We leggen aan in de Mercator-haven bij de RNSYC, maar de havenmeester kan zijn telefoon niet verstaan, wij hem niet en mat gebarentaal wijst hij waar we mogen liggen. De herrie is afkomstig van het beach-festival; van muziek is geen sprake, zware bassen en veel te veel beat per minute. Dit blijkt tot vanavond 01.00u door te gaan. De mensen die we spreken, ergeren zich al een poosje maar zeggen niets te kunnen doen omdat de lokale overheid een vergunning heeft afgegeven. Dat er geen mens in de buurt van de herrie is te zien, is blijkbaar niet van belang.

Fijn zeilen, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Fijn zeilen
(klik voor grote foto)

Na het eten bij het restaurant op de haven, route in de plotter gezet en met oordoppen in naar bed. Tegen middernacht hoor ik gestommel op de boot. Het zal toch niet...? Steek mijn hoofd buiten het luik en zie een fors formaat zeilmaat naast me gaan liggen. Ik vraag of dat een goed plan is gezien ons tijdstip van vertrek: 05.00u. Ze gaan elders.

Gevaren mijlen

Logboek begin362,38 Nm
Logboek eind409 Nm
Afgelegde afstand47 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//