CPC gelopen


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • jan 28, 2023
  • Hardlopen
  •  Gregor
CPC gelopen

CPC gelopen

 geplaatst
  • mrt 14, 2009

In alle drukte en minder mooi weer dan gewenst, toch een nette tijd neergezet.

Deel op  


CPC gelopen

Bij het wakker worden spoot de adrenaline door mijn lijf, misschien toch maar even stil in een hoekje gaan zitten.... Nee, teveel zin om vandaag te lopen en de eerste sms'jes met succeswensen komen ook al binnen :-) De weersvoorspelling laat een stevige wind zien en later op de dag regen.

Tegen het middaguur vrienden van de trein gehaald; zij loopt de 10km en hij gaat ons supporten. Spullen op het Malieveld gebracht. Nog een half uur voor het warm te lopen om daarna in het startvak te gaan staan. Hutje-mutje staan we te wachten op het verlossende schot. Het duurt dan nog ruim 6min voordat wij de startlijn over zijn... en dan zijn er 'eindelijk' (op) weg.

Ik had voor mezelf uitgerekend wat de consequentie is van de eerste 5min op 10km/u lopen om daarna toch met 45min binnen te zijn. Zoals ik me voelde, leek dat haalbaar. Echter al snel werd duidelijk dat stukken van het parcours te smal waren om in te halen en dan word je toch opgehouden. Dit betekende bijv. dat er momenten waren dat ik 12,7km/u liep en het volgende moment terug moest naar 9,3km/u. Hierdoor is het ook lastig om in een loopritme te komen. Op die stukken waar de ruimte zit, lukt het om boven de 12,5km/u te blijven, maar het is me bij de kilometerpunten al duidelijk dat die 45min er niet in gaat zitten. In een sms die ik later die dag krijg, schrijft iemand dat het streven moet zijn je leeftijd in minuten en er in ieder geval een moment komt dat loop en leeftijd bij elkaar komen...

In een miezerregen het laatste stuk is over de Koningskade, een stuk waar ik zelf veel loop. Bij de laatste 350m zet ik aan om nog een paar seconden goed te maken en in de buurt van de 50min te komen. Later zie ik op mijn snelheidsmeter dat ik hier 15,1km.u heb gelopen. De muziek in het zicht van de finish is een wals...en de aanmoedigingen van de vele toeschouwers helpen mij, en vele anderen, de finish over. Bekaf en stuk kom ik erover. Nahijgend aan het hek zegt er iemand naast me 'gefeliciteerd met je prestatie, je hebt het gehaald!'. Helemaal blij en ook wat emotioneel -herken dit van een eerder gelopen halve marathon- haal ik een stuk plastic tegen de kou en een fles Extran.

Voor Dillegentia hadden we afgesproken elkaar weer te ontmoeten. Ook zij is heel blij dat ze 'm binnen het uur heeft gelopen. Zeker een mooie prestatie, wetend dat ze pas is hersteld van een scheenbeenblessure.

Startnummer 2175
NaamGregor de Graaf
Woonplaats's-Gravenhage
AfstandAD Haagsche Courant 10 km Loop
Categorieman
Totaal plaats1307 / 4794
Categorie plaats1093
Snelheid11,976 km/uur
5 kilometer25:10 (25:10)
Bruto tijd55:10
Netto tijd50:06

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//