Wat doe je als het stralend weer is...


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • nov 27, 2022
  • Hardlopen
  •  Gregor
Wat doe je als het stralend weer is...

Wat doe je als het stralend weer is...

 geplaatst
  • sep 28, 2009

... dan ga je in het Utrechtse de Singelloop lopen.

Deel op  


Wat doe je als het stralend weer is...

Voor de tweede keer de Singelloop gelopen. Het is een stralende dag met een temperatuursverwachting van rond de 20graden. Wat is een ideale looptemperatuur, vraag je je af. Ik weet het niet, maar voor mij mag het een paar graden koeler zijn.

Bij vrienden afgesproken om daar de auto te stallen, om te kleden en vanaf daar met de fiets naar de Catherijnesingel te rijden. Al fietsend de stad in voel je de sfeer dat er iets staat te gebeuren in de stad; overal zijn mensen bezig om de weg af te zetten, stands op te bouwen.

Nummer (5716) opspelden nog even een warming up en dan als kippen in een kippenhok wachten tot het verlossende sein komt en we worden losgelaten. De omroeper geeft aan dat er 6000 recreantenlopers zijn! Best druk dus.

Aan het einde van zijn latijn, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Aan het einde van zijn latijn
(klik voor grote foto)

Dit blijkt al na de start als er ons na de Catherijnesingel de bocht door wringen. Weinig ruimte om in me ritme te komen, loop wisselend tussen de 13 en 11 km/u. De sfeer is geweldig, de muziek en al die mensen langs de kant die de lopers aanmoedigen. Dan nog de drinkwaterpunten die op eigen initiatief zijn neergezet; het is warm en het vocht gutst van m'n lijf. Met moeite ook elk punt gebruiken om maar een paar slokjes te nemen.

De laatste kilometers zijn loodzwaar en moet de snelheid bijna uit mijn lijf persen. Probeer rechtop te blijven lopen, maar dat valt niet mee. Een sprint over de laatste meters zit er dan ook niet in.

Uitslag Singelloop 2009, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Uitslag Singelloop 2009
(klik voor grote foto)

Bekaf en drijfnat kom ik in 51.04 min. over de finish. De bloemen die ik krijg vertederen. Met het ontvangstcommitee praten we na ondertussen doe ik een poging bij te komen van deze loop. Volgend jaar weer!


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//