Relaxed dagje Eastbourne


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • sep 26, 2022
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Relaxed dagje Eastbourne

Relaxed dagje Eastbourne

 geplaatst
  • jul 27, 2014

Wandelen, eten, drinken en kletsen, zo komen we de zondag wel door.

Deel op  


Relaxed dagje Eastbourne

De eigenaar van de Hanse komt bij een kop koffie vertellen dat we helemaal niet mogen zwemmen in het basin, dat duiken al helemaal niet is toegestaan en dat dat alleen maar mag door de plaatselijke duikers. Een vulling voor de fles is volgens hen ook slechts mogelijk een kilometer of 20 verderop. Een nieuwe poging gaat het vandaag niet worden.

Eerst maar eens ontbijten alvorens we naar het dorp wandelen, een leuke route parallel aan de kustlijn waar het een drukte van belang is. Dit mede gezien de broeierige temperatuur. Er staat een weeromslag voor de deur. Nog niet helemaal duidelijk waar het front zich gaat laten zien, maar zoals het er nu uitziet is zowel aan de Engelse als Franse kust de nodige onrust te verwachten. Zonder doel dwalen we door de straatjes, af en toe een winkel aandoend voor een simkaart of kop koffie. We belandden zo ook op een zondagsmarkt en eigenlijk maakt het niet uit of je in Nederland of hier loopt, gesnuffeld wordt er overal.

Levende glorie, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Levende glorie
(klik voor grote foto)

Terug gekomen van de wandeling staan we nog even op de sluis te kijken en daar ligt o.a. een boot met duikers en aanverwant materiaal. Ik, niet al te bescheiden, roep naar beneden en vraag of zij mijn fles willen vullen en dat lijkt geen probleem. Of ik straks naar de andere kant van de haven wil komen met mijn fles. En zo loop ik een klein uurtje later terug met een gevulde fles. Die 20km is best overzichtelijk zo...

Plan voor morgen is om eerst richting Dover te varen en dan af te vallen naar Boulogne sur Mer, hoewel er dan aan de weervoorspellingen iets moet veranderen. Waarom deze koers te volgen? We moeten een zogeheten shipping lane oversteken en om de daarvoor geldende regels te respecteren zoek ik naar een plek waar de smalste oversteekplaats is, het niet veel mijlen meer is dan een directe oversteek en de wind ook nog onder een beetje gunstige hoek invalt. Daarnaast is het puzzelen wat het front aan het doen is, het maakt een grillige indruk en zorgt voor onweer en aan de Franse kant daarbij met hagel. Bij de Hanse-zeilers worden we uitgenodigd voor een borrel met wifi. Goed plan met een heel gezellige avond.


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//