Stuiteren naar Brighton


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • sep 26, 2022
  • jul 27, 2014
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Stuiteren naar Brighton

Stuiteren naar Brighton

 geplaatst
  • jul 25, 2014

Een venijnige stroom tegen wind maakt het een onrustige tocht naar zonnig Brighton.

Deel op  


Stuiteren naar Brighton

Prive, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Prive
(klik voor grote foto)

Het is vakantie, daarom om half 7 de trossen los en het rif van eerder blijft erin. Geen onverstandige keus als we eenmaal buiten 20knts mogen ervaren. De koers naar Selsey Bill is hobbelig, maar eenmaal bij de boeien van Selsey Bill begint het gestuiter en het almaar hard neerklappen van de boot. We hebben drie knopen stroom mee en wind tegen. Pas als we dieper water hebben wordt het iets rustiger en kan op enig moment het rif eruit. Zodra de zon ook nog door de wolken breekt, stijgt de temperatuur in rap tempo en is het weer zo lekker dat we nog een poosje voor de kust kruisen alvorens Brighton binnen te varen.

Nostalgie, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Nostalgie
(klik voor grote foto)

rond half vier varen we de haven binnen en worden toegezwaaid door een bevriende zeiler waar we naast aanleggen, ook mede op aangeven van de havenmeester. Het bleek dat ik zijn marifoonoproep had gemist, hij had me op de AIS al wel zien verschijnen. Onder het genot van een aankomstdrankje kletsen we bij over van alles en nog wat, maar vooral niet over het werk.

Tower, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Tower
(klik voor grote foto)

Rustige middag verder met vooral een aantal praktische zaken doen. Zien weinig van de verdere omgeving en als we na het eten de buren op de koffie krijgen, althans zijn zorgen voor de Dolce Gusto koffie en ik voor de whiskey, is het snel tegen middernacht.

Gevaren mijlen

Logboek begin669,92 Nm
Logboek eind716,30 Nm
Afgelegde afstand47 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//