Hanse verkocht


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • sep 26, 2022
  • General
  • Logboek
  •  Gregor
Hanse verkocht

Hanse verkocht

 geplaatst
  • okt 13, 2016

Een gelukkig moment in het leven van een booteigenaar.

Deel op  


Hanse verkocht

De boot ligt al een aantal maanden te koop en hoewel er aanloop op is, is het aantal biedingen op een hand te tellen. Terwijl de winter nadert begint de het te knagen of er niet een aantal veranderingen moeten worden doorgevoerd. Periodiek er naartoe gaan om het groen er vanaf te wassen, en ook al doen we dat met z'n tweeën, het werk wordt er niet minder om. Het verdelen van mijn aandacht tussen de twee boten begint ook te schuiven; de geraaktheid als het over de verkoop gaat wordt minder.

Overigens had het niet veel gescheeld of ik had de Dehler weer te koop gezet. Op verschillende momenten zijn er konijnen uit de mast komen vallen die het er niet leuker op maakte. Ook zaken die tijdens de keuring niet zijn geconstateerd, bijv. de verstaging (V1's) die tegengedraaid zijn en daardoor de sterkte hadden verlopen of als je denkt de watertank te vullen en bezig bent de boot te vullen. Nu was de aanloop naar het eerste weekend aan boord nog bizar en daarmee werd het relativeren van de gebeurtenissen er niet beter op.

Last view, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Last view
(klik voor grote foto)

Als er al vele telefoontjes met de makelaar zijn geweest is het wel heel onverwacht als daar ineens een telefoontje is met een serieus bod. Hier niet lang over nagedacht en een tegenbod gedaan. De kopende partij had er zin in, want binnen een uur was daar een akkoord op! Nu de keuring inplannen en hoewel ik daar graag bij had willen zijn, werd me dat afgeraden. Misschien ook maar beter. Er is in de keuring wel een aantal puntjes genoemd ter verbetering, waar de meest bijzondere was het verwijderen van het groentenblikje in de watertank.

Last view, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Last view
(klik voor grote foto)

Op de restpunten is uiteindelijk ook een klap gegeven en daarmee is de Hanse over gegaan naar een eigenaar uit het land van herkomst van de boot. Blij dat de deal rond is! Helemaal uit het zicht zal ze niet gaan: ze heeft een ligplaats in Bruinisse....


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder
Blauwe romp schuren

Blauwe romp schuren

De gelcoat van de romp is zodanig verkrijt dat herstel van de blauwe kleur alleen nog door......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

//